keliru dengan mood sendiri - kaellaaaa's

Sunday, July 28, 2019

keliru dengan mood sendiri



Assalammualaikum.. and hi :)

actually, hari ini kaella plan nak keluar rumah saja nak ambik angin luar. Tapi at the end kaella rasa macam "tak nak lah keluar, malaslah" 

housemate dah ajak keluar tadi saja jejalan sebab kitaorang agak lama jugak tak keluar jalan-jalan habiskan duit tapi entah kenapa kaella rasa macam malas nak siap-siap, malas nak jalan tengok dunia luar, malas nak tenung-tenung dekat shopping mall jadi kaella kata "takpa, kaella duduk rumah jelah harini" 

ingatkan duduk rumah boleh stay cool tapi duduk rumah menambahkan lagi kelaparan perut kaella. Banyak gila makanan kaella rasa kaella nak makan, nak itu ini tapi tak boleh nak buat apa-apa sebab kaella dah malas nak keluar jadi kaella duduk dekat rumah jelah sambil blogwalking sikit. Dah lapar sangat kaella masuk dapur cari benda nak kunyah, last-last buat air bandung okay cukup.

Then, lepas blogwalking kaella rasa macam nak nangis, lama tertunduk muka tak tahu apa yang kaella fikirkan tak lama lepastu kaella nangis. Tapi tak tahu sebab apa, kaella tak boleh nak fikir benda apa yang kacau fikiran kaella buat masa ni. Tapi mood nak nangis. 


korang pernah rasa macam ni tak ? sekejap mood okay tapi sekajap tak okay. 

20 comments:

  1. Biasa kita org perempuan ni, mood selalu berubah-ubah. Moga baik-baik saja ya :)

    ReplyDelete
  2. Harap semua baik2 saja...esok kerja 😊...done 307 follower

    ReplyDelete
  3. penahhhh.. tpi tulahh perempuan biase hormone.. and try jgn ikutkan sangat...

    ReplyDelete
  4. pernah rasa. end up biasanya tidur je senang hehe

    ReplyDelete
  5. benda normal untuk perempuan, semoga baik-baik saja semua ye :)

    ReplyDelete
  6. Jiwa penat tu agaknya. Take time

    ReplyDelete
  7. pernah je, kekadang mood tiba2 swings 😂 kita pun penat nak layan diri sendiri nihhh, ohoks

    ReplyDelete
  8. Biasanya kalau tiba2 mood swing sy akan tgok kitaran haid. maybe esok lusa gitu tetiba period.. slalunya mcm tu lah..

    ReplyDelete
  9. Pernahlah juga rasa macam ni. Antara cara untuk tenangkan dan happykan diri yang saya amalkan adalah cerita kat orang yang boleh dipercayai atau buat apa yang saya suka. Contohnya, pergi beli favourite food atau beli novel online😅.

    ReplyDelete
  10. pernah rase.. mula2 tak tahu kenape badmood, tp bile pikir lame2 sbnarnye mmg ade punca. cuma kdg2 terlupa dan badan kita secara spontan akan terpengaruh secara tak sedar... bykkan rehat tenangkan fikiran

    ReplyDelete
  11. haiii. saya pernah macamtu. tiba tiba rasa sedih. lepastu bila orang tanya kenapa, taktahu nak cakap sebab apa. perasaan tu datang sendiri.
    tapi you jangan risau, sekejap je perasaan tu. insyallah semua akan okey nanti.

    saya follow sini ye

    ReplyDelete
  12. pernah sangat. hahahahaha. i even cry because of small matter kot pastu gelak diri sendiri

    ReplyDelete
  13. pernah macam tu. biasanya sebab nak dekat PERIOD. memang mood swing. tetibe benda kecik pun rasa nak emosi, rasa nak sedih, rasa nak nangis, moody terlebih.

    its normal. BUT.. ada limit. kalau rasa terlebih limit, maybe it is because of the depression.

    ReplyDelete
  14. mood swing ke. hehe sama je pernah rasa mcm ni.

    ReplyDelete
  15. Selalu sangat swing macam ini..
    Harap semuanya okay untuk Kaella..

    ReplyDelete