I'm officially a part time student - kaellaaaa's

Monday, March 25, 2019

I'm officially a part time student


Assalammualaikum..

I'm officially a part time student | Alhamdulillah for every little things i've got. Tahun lalu banyak achievement kaella tahun ni kena capai pula hasrat kaella 4 tahun lalu untuk menyambungkan pelajaran. 


Bukan tak nak sambung belajar cuma dulu waktu dan kewangan tak mengizinkan dan sekarang Alhamdulillah aku diberi kesempatan untuk belajar lagi biarpun sebenarnya umur dah semakin meningkat. Kebanyakan orang selepas habis SPM akan terus sambung belajar tapi ada sesetengah pelajar dia tak sambung pun. Cemburu ? ya dulu aku cemburu gila dengan member yang habis SPM terus dapat masuk University tapi begitulah perancangan, perancangan Allah lebih baik. Tapi aku bersyukur sekarang aku dah achieve banyak benda sebelum aku dapat sambung belajar ni. Itulah Allah kata, ada hikmah di sebalik semua kejadian.

Dan sekarang Allah bagi lagi kesempatan untuk aku sambung belajar. Jadi pelajar separuh masa ni kena banyak bahagikan masa dengan betul. sekarang kaella sibuk dengan sekolah sampaikan assignment pun kaella belum sempat nak siapkan. Tahun ni kena susun atur masa dengan betul supaya kelak tak menyesal.

sambung belajar seratus peratus guna duit poket sendiri. Makan minum semua guna duit sendiri. Tahun ni kena kurangkan bershopping sebab dah ada komitmen baru. Kena bijak uruskan kewangan.

Doakan kaella dapat lalui hari-hari part time student dan part time teacher ni ye.

16 comments:

  1. all the best kaella, rezeki sambung belajar walaupun lambat tapi tetap sampai juga. Do your best okay :)

    ReplyDelete
  2. Good luck, Kaella. Syukurlah, ada juga rezeki untuk sambung belajar walaupun lambat sedikit.

    ReplyDelete
  3. All the best for your studies :)

    ReplyDelete
  4. Good luck! May success be with you always :)

    ReplyDelete
  5. widsh u good luck..
    study hard n smart...
    Moga terus success okay

    ReplyDelete
  6. Good luck kaella. Umur bukan penghalang.. kaella pun muda lagi

    ReplyDelete
  7. Semoga dipermudahkan semua urusan. :)

    ReplyDelete
  8. wow bukan mudah nak part time student and teacher at the same time. but fighting! goodluck kaella. moga dipermudahkan semua aamiin ;)

    oh, sambung belajar kat mana? course? hhee

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah I am so happy for you. Semoga Allah permudahkan semuanya. Aamiin

    ReplyDelete