Wednesday, July 5, 2017

Soalan cepumas raya!

Assalammualaikum.

Masih belum terlambat untuk saya mengucapkan SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN, ampun maaf dipinta menyusun sepuluh jari minta duit raya ehh salah, minta maaf kosong-kosong tau!

So raya tahun ni apa habaq ? rasa meriah taak ? sambut raya dengan siapa tu ? ke sedang nangis sebab beraya di perantauan ? ke raya dengan pakwe/makwe ? hmm raya dengan member ? oh ohh I know mesti raya dengan husband/wife tercinta kan ? kalau saya tak lain tak bukan sambut raya dengan family tercita lagi yang disayang.

Macam biasalah, raya adalah dimanaa kita akan bertemu dengan sanak saudara yang duduk nun jauh di sana. Kan ? bila dah jumpa dengan keluarga gossip tu takkan lari la kan ? lagi-lagi gossip tentang cerita baru fattzura *tutup mata* tapi bab soalan cepumas ni takkan lari punyalah.

Antara soalan cepumas yang saya kena :-

1.  “Ella makin besar ye ?”
Like whaaaaaat ? soalan apa ni ? mestilah makin besar *walaupun tak besar sangat*

2. “ella study dekat mana sekarang”
Well, saya kerja, tak sambung study lagi, duit tak cukup lagi ni, kalau rasa-rasa nak sponsor saya, saya sambung studylah. Hehe

3.  “ni adik ke kakak ni” (sambil tunjuk saya dengan adik saya)
Saya sedar diri saya pendek, sayalah kakak! Hahahah tak nampak ke muka matang ni dari adik saya.

4. “takde pakwe?”
Hmmm pakwe takde, crush ada. tapi kalau rasa-rasa nak jodohkan saya dengan anak makcik saya oke je 

5.  “bila nak kawin ? dah ramai dah makcik tengok member kamu dah kawin”
Takde duit lagi makcik nak kawin awal, beside ilmu di dada tak cukup lagi ni. Member yang kawin tu lain citer ah.

6.  “bila nak sambung study”
Tunggu durian runtuh baru saya sambung study.

7.  “kenapa makin putih ? tahun lalu nampak macam gelap sikit”
Hehe sindir saya ke tu ? taulah muka makin hitam, tak payah nak bunga-bunga sangatlah.tapi terima kasih, i know i putih (mata ke atas tangan ke bahu) 

8.  “kenapa muka makin bulat ?”
Hmm tak tahulah, memang muka bulat, lagi-lagi pakai shawl ambik kau seketul double chin boleh Nampak. 

9. “tak tinggi lagi ye ?”
Ini adalah soalan paling menyampah di abad ini, saya tahulah saya pendek, nak buat macam mana kalau tak tinggi dah. Kan ? takpa biar pendek asal ilmu di dada tinggi. Perghh!

Last but not least, “jangan lupa jemput kawin nanti” saya sedar diri saya masih muda dan banyak benda lagi saya kena lalui, duit dekat poket pun tak cukup untuk diri sendiri inikan pula bila dah kawin nanti, sebab bab kawin ni bukan bab memain ye, kena alas tanggungjawab yang besar. Tapi jangan risau nanti saya kawin makciklah orang pertama yang saya jemput, siap bagi VIP seat lagi tau.

So, korang punya soalan cepumas raya macam mana pula ? harapnya tak Tanya pasal KAWIN. Hehe

SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR DAN BATIN, KOSONG-KOSONG TAU!


 
Tempelate Decorated by theadddchiii|