10 Ramadhan 1436H



hye uols -.- memang sekian lama jugalah tak post dekat blog aku ni hahaha *gelak takde perasaan* . well macam yang selalu aku cakap kan ? too much busy with my life, my family, my work, my love my bla bla bla semualah *tangan ke bahu mata ke atas* ok done !

hmm back to my tittle today, so actually aku nak post blog haritu lagi aa masa first ramadhan tu tapi tak berkesempatan laa nak mempost bagai ni, kene lagi dah memang internet slow semacam bagaikan siput yang bejalan tu kalau boleh kalah slow siput yang bejalan tu tau kah kah kah *kesian siput yang tak bersalah*


so, Ramadhan kareem :') 


orang kata biase kalau nak minta maaf dekat orang tunggu raya nanti but for me raya tak raya kene minta maaf juga as long as you rasa yang you memang ada salah dekat orang, apa salahnya tegur then say '' minta maaf :') '' biarpun sebenarnya orang tu yang salah tapi baik tegur awal-awal minta maaf kan, kalau nak tunggu dia datang nak minta maaf dengan kita memang kalau boleh tunggu durian runtuh baru datang nak minta maaf, sebab hati orang ni kita tak tahu, ada kalanya kalau dia tak suka dengan kita sampai jumpa kita pun buat dia annoying, then ada kalanya dia datang minta maaf nanti kalau hati dia dah boleh maafkan kita. sape tahu ajal maut sapa kita dulu nanti dah takde baru nak menyesal bagai tak datang mitak maaf laa apelah, semualah. so, pilih nak dapat pahala tau nak dapat ape ? hah ? tak salah kalau kita yang datang minta maaf dulu dengan dia sebab 

'Allah suka dengan orang yang dahulu meminta maaf.'

kata nak dapat pahala free kan, dengan perkataan minta maaf tu je kita boleh dapat pahala. so jangan sia-siakan pahala tu tau.


hmmm *tengah kurik otak kejap* okeyy so ramadhan ni banyakkan buat amat contohnye
  • kurangkan mencarut
  • kurangkan mengumpat
  • kurangkan tido
  • kurangkan makan banyak sampai nak pecah perut 
lagi senang kurangkanlah apa yang boleh menurunkan % pahala kita, tapi perbanyakkan apa yang boleh meningkatkan % pahala kita :') chil *peace*

ok then, maybe sampai sini je untuk harini. sebab dah takde idea laa nak cerita apa lagi :) ngeee *senyum tunjuk gigi* 

bye the, assalammualaikum :')