Eh, Pen boleh padam ke ? - kaellaaaa's

Tuesday, February 19, 2019

Eh, Pen boleh padam ke ?

Assalammualaikum...

Eh, Pen boleh padam ke ? | Baru-baru ni kaella jalan dekat AA Stationary Penampang sebab nak beli barang tadika buat sekolah makcik. Terdetik pula dekat hati nak beli pen, padahal pen dekat rumah dah belambak tapi still nak beli yang baru hihi tamak sungguh naa.

Cuba punya cuba pen dekat situ kaella nampak satu pen ni, body pun cantik jer ada corak bunga macamtu. So kaella pun try tulis sikit dekat kertas then try padam menggunakan hujung pen ternyata benar, "boleh padam lah" excited punya pasal kaella try lagi main tulis lepastu padam lagi sampai puas hati hah lepastu ok ambik 4 jer jangan lebih terus bayar hihi

Harga untuk satu pen hanya RM0.95 sen. Berbaloilah kalau rasa nak borong banyak lepastu jual.

Keesokan harinya kaella try cari dekat popular kalau-kalau pen tu ada jual dekat situ. Nampaklah satu pen ni hujung pen tu ada sejenis pemadam sama bentuk dengan pen yang kaella beli, try tulis sikit then "boleh padam jugak ni" hehehe


Harga untuk sebiji pen ni agak mahal dalam RM6.90 sen. Kalau nak borong yang ni kaella rasa orang pun tak nak beli sebab mahal ni huhu

Korang yang nak pen macamni bolehlah try cari dekat kedai buku atau stationary yang berdekatan. Mana tahu esok-esok berguna juga pen ni. Lagi pun kaella sejenis tak suka dengan liquid paper. Annoying gila bila nak padam lepastu terpaksa tunggu dalam beberapa saat baru kering lepastu baru boleh tulis lagi. Ini boleh buat kaella lupa apa nak tulis lepastu. Hah bab ni kaella tak suka. Tapi guna pen ni tak yah risau kalau salah dah boleh padam kan senang hati macamtu hihi.

16 comments:

  1. Pen yang murah tu cantik. Dia punya mata 0.5 ke 0.7?

    ReplyDelete
  2. First time tahu ada pen boleh padam, sebelum ni pakai pemadam biru tu kan tp tak berkesan pon haha

    ReplyDelete
  3. Baguslah.
    Tapi dah lama tak pegang pen.

    ReplyDelete
  4. Ada satu jenama Pilot boleh padam dan ink -nya refillable. Kalau pen murah pun dah boleh padam, macam semangat je nak p cari. ^^

    ReplyDelete
  5. Alamak ..nape laa time sekolah dulu xjumpa pen macam ni

    ReplyDelete
  6. Wahh best tu. Dah macam pencil picit dah hehe

    ReplyDelete
  7. Time belajar dulu suka gak beli pen boleh padam ni. Tapi bila salah tulis, tetap cancel buat garisan panjang tu. Tak guna pun pemadam dia.

    ReplyDelete
  8. Murahnya pen tu. Cantik plak tu. Pastu boleh padam plak. Memang perfect lah. Hahaa

    ReplyDelete
  9. permisi min numpang share ya :)
    DEWAPK^^ agen judi terpercaya, ayo segera bergabungan dengan kami
    dicoba keberuntungan kalian bersama kami dengan memenangkan uang jutaan rupiah
    ditunggu apa lagi segera buka link kami ya :)
    :)

    ReplyDelete
  10. wahhh menarik ni. kak ana pun tak suka pakai liquid. rasa messy je.

    ReplyDelete


  11. PRRROOOOOOMMMOOOOOOOOO!!!!!
    PROMO PROMO PROMO....
    HAI GUYS AD KABAR GEMBIRA NI BUAT KALIAN - KALIAN YG SUKA MAIN GAME ONLINE
    DISINI KITA AD PROMO CASHBACH UNTUK MEMBER KHUSUS BULAN MARET INI LOHHH HEHHE
    PROMONYA NI,, EEEEIIIITTSSSSS !!!!!! LGSG SAJA KLIK WWW.FANSBETTING.CO
    NAH UNTUK INFO DAN BERTNY" YG LEBIH LNJUT SILAHKAN ADD KONTAK DI BAWA INI
    WA @ +855 963 156 245
    line @ fansbetting
    wechat @ fansbetting
    bersama dengan kami CS fansbetting thankyou,,,

    ReplyDelete
  12. eh baru pertama kali jugak tahu ada pen yg boleh buat padam. hehe

    ReplyDelete
  13. Bestlah pen boleh padam, tak perlu guna liquid paper lagi..
    So no more messy..

    ReplyDelete
  14. Uihs.. tak sampai seringgit.. memang boleh borong.. hehehe..

    ReplyDelete