Cara Memasang Emoticon / Emoji di Bahagian Blog Post

3:09:00 PM

 


Assalammualaikum | Cara Memasang Emoticon / Emoji di Bahagian Blog Post

Ada yang DM kaella tanya, macam mana kaella boleh add on Emoji 😍 di bahagian Blog Post kaella. Emoji pun serupa dengan emoji yang selalu kita tambah di phone masing-masing. Okey, meh sini kaella nak ajar ni. Cara pun senang je. πŸ‘

Cara Memasang Emoticon / Emoji di Bahagian Blog Post ;

  • Klik pada bahagian ( . ) dalam masa yang sama. Klik bahagian windows dan nokhtah dalam keyboard korang tau. 
Klik dan akan keluar seperti ini
  • Klik pada bahagian emoji di atas entry yang korang buat.
Klik dan akan keluar seperti ini
  • Siap! πŸ’• 
senang bukan ? Lepas ini dah boleh meriahkan blog post korang dengan Emoji yang menarik. 

Boleh baca tak emoji ni kalau buka dekat laptop atau komputer ?
YES! Boleh. Dah siap update entry korang boleh tengok posting korang dah siap dan boleh baca tau. Jangan risau πŸ˜‰ 

Selamat mencuba. Dah berjaya nanti jangan lupa mention kaella tau 😘 


You Might Also Like

12 Comment

  1. okay paham :)
    skg kak shida pun suka selit emoji dlm entri hehee

    ReplyDelete
  2. LH selalu menulis dekat phone, pakai emoji phone pun boleh juga. Tapi blog sendiri pun ada emoticon kan di bahagian atas tu kan? Yang sebelah icon video tu. (Kalau sesiapa yang pakai blogger lah). Wordpress tak pasti.

    ReplyDelete
  3. mudah je kan. perkongsian berguna untuk pemula

    Jemput singgah www.rancangantivi.com

    ReplyDelete
  4. heheh betul tu. Penggunaan emoji buat penulisan kita tambah meriah dan ceriaaa

    ReplyDelete
  5. tak menjadi pulak bila tekan dua button tu. Tapi Blogger pun dah sediakan button emoji dah hehe

    ReplyDelete
  6. baru tahu. menarik ni. Barulah ceria komen ada emoji kan. Thank you Kaella ��

    ReplyDelete
  7. wahh thanks kaella!!! bole la pakai emoji pasni!!

    ReplyDelete