Muka Breakout - kaellaaaa's

Tuesday, February 5, 2019

Muka Breakout


Assalammualaikum..

Muka Breakout | OKAY OKAY. Nasib baik cuti seminggu jadi bolehlah nak jaga muka dekat rumah. Harapnya duduk dalam rumah je tak keluar except for jemur kain dekat luar and etc.

Acctually, sebelum ni kaella ada beli satu moisturizer dan ada cuba patch test and it's look well to my skin, tapi bila dah pakai dekat muka mula-mula rasa okay jer tapi makin lama muka rasa gatal. Tapi yang nak naik marah ni kaella tetap guna product tu sebab masa guna kaella ada makan belacan so ingatkan sebab alergik naik. 


Makin lama muka dah makin merah so kaella stop guna product tu. As you can see kalau zoom dekat gambar kaella muka kaella merah gila. Dah la merah gatal pulak tu memang naik angin la kaella. Tak tahan dengan gatal tu hah dari tadi duk tepuk muka sendiri haha 

Bila muka dah breakout macam ni gatal lah tangan nak cari solusi nak baikkan kulit sebelum cuti habis. ( Harapnya muka boleh baik-baik dengan kaella ) jadi kaella terus terjah blog kak iman..

BACA SINI ( iman abdul rahim )

Alhamdulillah lepas baca dah sedar diri sikit muka dah teruk. ( okay sikit jer ) okay, esok nak keluar nak cari benda yang boleh setelkan breakout muka. Sebab tak tahan gila dengan muka yang asyik gatal.

7 comments:

  1. susah hati kalau muka breakout kan , tambah kalau kita pakai cosmetic yang ada mekuari , ,

    ReplyDelete
  2. Geram gila kalau tiba-tiba breakout kan :(

    ReplyDelete
  3. Mcm.mama la.. kalau makan seafood akan Naik merah fan gatal di Muka. Mama Guna produk rahsia wanita Krim Kunyit dia mmg boleh hilangkan

    ReplyDelete
  4. takut juga kan kalo salah pakai products. kadang2 beli mahal tiba2 x serasi.
    hope cepat baik2 k..

    ReplyDelete
  5. Ooo saya pun pernah kena muka breakout, sebab tak sesuai dengan produk. Lastnya, kena pergi buat treatment muka. Sejak tu tak berani dah cuba apa-apa produk.

    ReplyDelete