Manukan Island Part II



Assalammualaikum (; 


So dah balik dah balik dekat citer island aku ni. Haha *gelak happy*.

Nak dijadikan citer, actually kitaorang tak jadi senanye nak gi island ni tapi tetiba malam tu kitaorang plan balik then esoknya jadi, and im so exited !

4.10.2015

So kitaorang bertolak dalam jam 8 macam tu yang penting sampai jeti sebelum jam 9 sebab biase bot akan jalan adalah dalam jam 9 macam tu, so sampai jeti kitaorang daftar bot bayar tu bayar ni. Kitaorang pegi satu pulau je sebab misi utama kitaorang pegi pulau sebab nak mandi laut je sebenarnya. Yeyehh !
So kitaorang bayar dalam RM45 capur dengan safe jaket and #spek renang.  *actually lupa nama dye ape, malas nak google 😂😂* Murah kan ? At least tak cecah upper hundred kan ? Murah la tu, murah la.  Hohoho

9;10AM

Sepatutnya boat kitaorang jalan jam 9 tapi disebabkan ada jem sikit dekat laut so kitaorang jalan jam 9;10 lewat sepuluh minit je pun kah kah. Then dalam 9;10am kitaorang bertolak pegi pulau huaa then kitaorang sampai tu im not sure jam berapa sebab too exsited sampai pulau tak tengok jam dah yang saye tengok permandangan pulau je. So so so beautiful subhanallah. Then sampai pulau kitaorang chek in bayar rm3 sebab dah besar kalau kitaorang adult bolehlah bayar rm1 tapi umur tak mengizinkan bayar rm1, so issokey la yang penting happy (;

Sampai tepi pantai kitaorang servey tempat yang teduh sikit lepastu yang penting dekat sikit dengan pandangan mata, takut nanti ada yang hilang kang menangis kang. Haa (; lepas cari tempat kitaorang terus terjah laut, tak tukar baju sebab dah ready dah pun pakai baju siap sedia mandi terus. Hahaha kan senang macam tu kan ? Haa ;) *dengannadahappy*

Mandi punya mandi kitaorang stop dalam jam 12;50 sebab nak ready tukar baju kering lepastu balik jeti, kitaorang ambik sampai jam 2 je sebab tu berenti awal lagipun kalau tengah hari nak mandi laut tambah hitam kang, menangis nanti kitaorang kalau terlampau hitam. Then lepas dah siap salin pakaian kitaorang shooting kejap. Well tempat menarik sape je yang tak nak take a selfie kan ? Tu perkara paling wajib tu tau kah kah memang semua orang pun buat bende same an kalau pegi tempat best macam tu *peace* . Lepas shoot makan kejap (bekal sendiri)

Dah siap makan, siap salin pakaian, siap shoot dalam jam 1;50pm macam tu kitaorang pegi tempat tunggu boat sebab masa dah habis, jam 2.00pm kitaorang balik jeti, tapi sebelum balik sempat jugak jenguk dua pulau tu, tapi tengok macam tu jelah dari jauh kalau nak jejak kaki tu i guess belum sempat lagi kah kah *gelaksedihsikit*

Lastly, sampai jeti, dah sampai jeti mata pun semakin penat mengantuk giler biaselah kan lepas mandi mesti penat.. so kitaorang balik dengan penatnya then dengan mata yang tahan mengantuk plus dengan hati riang ria happy semacam.. happy gile sebab dapat pegi tempat tu, lepasni nak pegi lagi tapi nak try main satu game. Kah kah kah baru puas hati. Hihi

Xoxo assalammualaikum.