Friday, October 9, 2015

Manukan Island part I



Assalammualaikum semua. 

Chillax hope korang semua sihat insya Allah.. hihi kalau tak sehat tu biasalah, musim yang tak menentu. Kena lagi dengan adanya jerebu teruk thats why kena jaga kesihatan. Dimana juga kita berada, mesti kene jaga kesihatan. Kang sakit kang sape yg susah ? diri sendiri jugak yang susah kan, so sebelum nak susahkan diri sendiri better jaga kesihatan tu.

K fine ! Panjang lebar aku cakap pasal kesihatan. Well haze make my mouth bising bla bla bla pasal kesihatan..

So, hmm done about kesihatan ? Hihi ofcos la done already. K back to my tittle, MANUKAN ISLAND PART I, so citer sikit pasal manukan island, ianya terletak di sabah, witch is in the middle of SAPI ISLAND AND MAMUTIK ISLAND. stratejik kan tempat island ni, dah tempat pun stratejik mestilah syok kan ? Kah kah

 😁 Tiga pulau ni same je ke ?

 Actually, sy tak berapa nak sure sama ke tak sebab saya tak pernah jejak kaki lagi untuk pulau sapi dan pulau mamutik tu. Ada rezeki nanti saye jejak kaki juga dekat dua pulau ni, insya Allah. Nanti.

Apa yang ada dekat MANUKAN ISLAND ? 

Hmm tell you what. Kalau ada pulau mesti ada ikan, ada laut, ada hutan, ada darat, but with the detail one. Pulau kot kan ? Mestilah ada laut. Well everyone suka pulau, tapi kalau yang gayat / tak suka / trauma or whatever it is. Tu lain citer aa, but for me, i like it much. Ya Allah, kalau korang nampak lepastu hayati ciptaan Allah, sungguh korang pasti jatuh cinta. Tell you, ciptaan Allah tu betul betul cantik betul betul indah subhanallah, hanya hati, mata dan perasaan aku jer yang tahu macam mana indahnya ciptaan Allah sampai aku tak mampu nak ungkap dengan kata-kata. Seriously, sangat indah. Subhanallah.

Wow ! Hmm hmm murah ke ? Mahal ke ? 👉👈



Pendapat aku, okeyy kene servey dulu nak pegi island nak buat ape ? Nak mandi ke ? Playing a game yang island dah sediakan ke ? Nak main fkying fox ke ? Ape ke ? KAlau rasa nak jejak kaki je nak hayati alam sekitar murah la kot bagi aku for one island ONLY laa. Kalau nak jejak kaki untuk 3 island murah jugak sebab it just under RM50. Right ? So bebaloi la kan ? Dapat jejak kaki untuk tiga island for just under RM50. Kan ? Kan ? Bagi aku dah kira berbaloi la tu. The ceap one. Ecewahhh kah kah -.- Tapi kalau korang rasa nak mandi, nak rasa air laut masin dye macam mane bolehlah kot stay satu island je sebab mandi laut pun best jugak. Yeyehhhh ! Tapi kene ade kos lepas la, kene pilih untuk tiga island tu nak pegi island yang mana satu aa macam tu haaaa

 Ohh ade game jugak ehh dekat island ni ? 

Haipss mestilah ade *buat-buat tahu* okeyy actually pasal game ni saye tak berape nak sure sebab aku tak penah try lagilah nak main game dekat island ni, takpe next time saye jejak kaki saye try main ehh hahaha. So nak tahu lebih lanjut boleh la minta tolong encik google. So yang belum try. Please, try la biar pun satu island. Rugi korang tak try sebab pulau ni Ya Allah, subhanallah, cantik sangat. Saye tak tipu. Ni betul-betul bukan main-main hihi . So kene try jangan tak try.

Xoxo assalammualaikum ;)
 
Tempelate Decorated by theadddchiii|